Header Ads

Το πρώτο Brunch του Ηρακλείου είναι γεγονός!


Η νέα τάση της γαστρονομίας που κάνει θραύση σε όλον τον κόσμο, το brunch, έρχεται στο Νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο εστιατόριο “Ελιά& Δυόσμος” από την chef & food blogger, Μαριλού Παντάκη γνωστή από το blog της και ως MadameGinger. Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, το αγαπημένο εστιατόριο, θα υποδεχτεί την Μαριλού στην κουζίνα του για να σερβίρουν παρέα στους Ηρακλειώτες ένα αυθεντικό εορταστικό brunch εμπνευσμένο και παντρεμένο με τις παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης!


Η Μαριλού Παντάκη, ήταν η πρώτη chef που έφερε το brunch στην Ελλάδα, πριν 5 χρόνια, έκανε μόδα τα Eggs Benedict και τα αμερικάνικα pancakes σε όλη την Ελλάδα και τώρα μεταφέρει μία από τις πιο αγαπημένες Κυριακάτικες συνήθειες του πλανήτη, στο Ηράκλειο. Το brunch, είναι συνδυασμός του breakfast και lunch, δηλαδή του πρωινού και μεσημεριανού γεύματος. Συνδυάζει ευφάνταστα πιάτα με αυγά όπως τα Eggs Benedict και τα Scrambled Eggs με burgers και χορταστικά κυρίως πιάτα, ενώ σχεδόν πάντα ένα σωστό brunch τελειώνει με αφράτα pancakes.

Το εστιατόριο “Ελιά & Δυόσμος”, πάντα με στόχο την προσφορά γευστικών συνδυασμών, διανθισμένους με τον πλούτο και την ποικιλία της κρητικής γαστρονομίας, αγκαλιάζει τις νέες τάσεις και πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά φέρνοντας στο Νομό μία παγκόσμια γαστρονομική τάση.


Το μενού

Η Μαριλού, σε συνεργασία με την Αργυρώ Βάρδα, ιδιοκτήτρια και βραβευμένη chef του εστιατορίου “Ελιά & Δυόσμος”, έφτιαξε ένα μενού αυθεντικών γεύσεων brunch, εμπλουτισμένο με κρητικά υλικά, με γεύσεις και αρώματα Χριστουγέννων! Όσοι βρεθούν στον καλαίσθητο χώρο του εστιατορίου την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το πρώτο πιάτο, το κυρίως πιάτο αλλά και το γλυκό τους, ενώ ενδιάμεσα θα απολαμβάνουν τα κεράσματα που θα έχουν ετοιμάσει οι δύο μαγείρισσες.



Το κόστος του brunch ανά άτομο, θα ανέρχεται στα 25 ευρώ. Αναλυτικά το μενού θα περιλαμβάνει:



Για όλους:

  • Χωριάτικο ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα, ελαιόλαδο και ελιές (αλμυρές και γλυκές επιλογές για ξεκίνημα)
  • Σούπα βελουτέ κολοκύθα & γλυκοπατάτα. Σερβίρεται με ψητό σπιτικό ψωμί και γιαούρτι
  • Εορταστική σαλάτα με πράσινα της εποχής, παξιμάδια, γραβιέρα κρήτης, ρόδι και αμύγδαλα


Πρώτο πιάτο - Επιλογή από:

  • Eggs Benedict με σπιτικό ψωμάκι English muffin, απάκι, 2 αυγά ποσέ και σάλτσα hollandaise με στάκα
  • Eggs Benedict με σπιτικό ψωμάκι English muffin, σταμναγκάθι σοτέ, 2 αυγά ποσέ και σάλτσα hollandaise με στάκα
  • Αυγά τηγανητά με φρέσκιες τηγανητές πατάτες & λουκάνικο ξυδάτο. Συνοδεύεται με ψημένο ψωμί.
  • Σταμναγκάθι τσιγαριαστό με αυγά
  • Χανιώτικη Κρεατόρτουρτα (συνταγή ελιά & δυόσμος)
  • Χοχλιοί a la francais: με βούτυρο αρωματισμένο με μυρωδικά και σκόρδο.


Δεύτερο πιάτο - Επιλογή από:

  • Burger με αντικριστό, μουστάρδα, πίκλες. Συνοδεύεται με φρέσκες τηγανητές πατάτες
  • Ατομικό κοτσάκι χοιρινό με πορτοκάλι και αρωματικά. Σερβίρεται με πηρουνάτο πουρέ πατάτας
  • Κοτόπουλο ψητό με χριστουγεννιάτικη γέμιση (κάστανα, κιμά συκωτάκια) και σάλτσα gravy
  • Μοσχάρι σιγομαγειρεμένο με κρεμμύδια στιφάδο και κόκκινο κρασί. Σερβίρεται με πουρέ σελινόριζας.



Γλυκά - Επιλογή από:

  • Pancakes με φρέσκια μυζήρθα και μέλι
  • Μπουγάτσα ατομική


Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το εστιατόριο Ελιά & Δυόσμος στο 2810 731283

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εστart (Κιν:6971917739) 



Από το Blogger.