Η Angelina Jolie πιο επιδραστική γυναίκα στον κόσμο!


Η Αντζελίνα Τζολί όχι μόνο συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις, γενικώς, αλλά και σε μία έρευνα της YouGov (εταιρίας ερευνών) που διεξήχθη σε 23 χώρες του κόσμου, κέρδισε και στα γκάλοπ ως η πιο αξιοθαύμαστη γυναίκα στον κόσμο.

Η 40χρονη ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών θεωρείται δηλαδή, από τους κατοίκους 23 ετερόκλητων χωρών στον πλανήτη, η γυναίκα με πιο θαυμαστό, σημαντικό έργο από πολιτικούς καριέρας, επιδραστικές γυναίκες της showbiz και το κορίτσι που τα έβαλε με τους Ταλιμπάν και κέρδισε Νόμπελ.

Ναι, η φήμη και το χολιγουντιανό άστρο της Τζολί μπορεί να μετρούν λίγο περισσότερο στη ζυγαριά, αλλά μη βιαστείτε να την απαξιώσετε αμέσως. Σκεφτείτε μόνο το εξής: είναι πάνω από 12 χρόνια Πρέσβειρα Καλής Θέλησης, με ενεργή δραστηριότητα, ενώ δε θα έπρεπε να την προλαβαίνει. Κι αρκετά με το επιχείρημα ότι όλα γίνονται για τις φωτογραφήσεις: τι ανάγκη έχει μία τέτοια σταρ από έξτρα διασημότητα; Θα το είχε κρατήσει 1-2 χρόνια και θα τα είχε παρατήσει. Η Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται το Ιρακ και θέτει τον πλανήτη προ των ευθυνών του.

Στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας των αντρών συναντάμε τον Bill Gates, με τον Πρόεδρο Obama να έρχεται δεύτερος.

Η YouGov δεν ξεκαθάρισε πόσα άτομα αποτέλεσαν το δείγμα της, συνολικά και ανά χώρα, τι ακριβώς ερωτηματολόγιο τους δόθηκε, ούτε με τι άλλα χαρκτηριστικά επιλέχθηκαν οι συμμετέχοντες. Για αυτό και δε χρειάζεται να παίρνουμε και τίποτα τοις μετρητοίς. Αλλιώς πώς να ξεπεράσει κανείς ότι στην ίδια λίστα βρίσκεται η... Σελίν Ντιόν;

Οι λίστες όμως έχουν πάντα πλάκα. Ιδού λοιπόν η δεκάδα με τις πιο αξιοθαύμαστες γυναίκες του κόσμου, σύμφωνα με την έρευνα της YouGov:

1 Angelina Jolie

2 Μαλάλα Γιουσαφζάι

3 Χίλαρι Κλίντον

4 Η Βασίλισσα της Αγγλίας

5 Μισέλ Ομπάμα

6 Celine Dion

7 Οπρα Γουίνφρεϊ

8 Julia Roberts

9 Αούν Σαν Σου Τσι

10 Ανγκελα Μέρκελ


πηγή
Από το Blogger.