2,5 χρόνια σκληρής δουλειάς για το Ηράκλειο και την ΚρήτηΠαρουσίαση του έργου του Λευτέρη Αυγενάκη από τους συνεργάτες του

Το έργο του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη «2,5 χρόνια σκληρής δουλειάς για το Ηράκλειο» παρουσίασαν σήμερα οι συνεργάτες του Αθανασία Αγγελάκη και Νίκος Κερερές, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, αλλά αναφέρθηκαν και στους άξονες προτεραιοτήτων για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.


Α΄ Μέρος:
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2020
2,5 χρόνια σκληρής δουλειάς

«Σας παρουσιάζουμε τον απολογισμό της δράσης του Λευτέρη και όλων εμάς των στενών συνεργατών του. Δυόμιση χρόνια σκληρής δουλειάς. Σας παρουσιάζουμε τις θέσεις αλλά και τους άξονες της δράσης του Λευτέρη και όλων εμάς για την επόμενη κοινοβουλευτική θητεία. Το παρόν υλικό είναι αναρτημένο στο διαδικτυακό τόπο avgenakis.gr και περιέχει όλα όσα προσπαθήσαμε αυτά τα δυόμιση χρόνια και όλα όσα οραματιζόμαστε για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.
Συνεργαστήκαμε με φορείς, διοργανώσαμε γεγονότα και δράσεις για το Ηράκλειο και την Κρήτη.

Δούλεψε, δουλέψαμε όλοι μαζί, με κέφι, με υπευθυνότητα και με αποτελεσματικότητα.
Ο Λευτέρης μας μετέφερε από την αρχή αυτό που ο ίδιος είχε στο μυαλό του μπαίνοντας στη δημόσια ζωή του Ηρακλείου. «Σκοπός μας» έλεγε και συνεχίζει να λέει «ήταν, και παραμένει, η αποτελεσματικότητα, η χρησιμότητα στον πολίτη, ο σεβασμός στον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά».

Αυτό που διαφοροποίησε τον Λευτέρη εξ αρχής, και τον έφερε 1ο σε προτίμηση βουλευτή στο Ηράκλειο, ήταν η εστίαση του στα προβλήματα του τόπου – αυτό που χαρακτηριστικά λέγεται από τους πολίτες : είναι βουλευτής Ηρακλείου που ζει και δρα στο Ηράκλειο

Σε αυτό τον άξονα συνεχίζουμε να δουλεύουμε ασταμάτητα, να σεβόμαστε τον κάθε ένα και την καθεμιά, να παλεύουμε και να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο, το λογικό πέρα από κομματικές ταμπέλες.

Σήμερα θα καταθέσουμε τα πεπραγμένα της πορείας του Λευτέρη αλλά και τους βασικούς στόχους για το αύριο.»


Β΄ μέρος:

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2012 - 2014

Έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα:

 • 1763 Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις
 1. 1304 ερωτήσεις
 1. 343 αναφορές
 1. 95 ΑΚΕ (Ερωτήσεις με αίτηση κατάθεσης εγγράφων)
 1. 21 Επίκαιρες Ερωτήσεις για θέματα αιχμής
 • Εισηγητής σε 10 πολύ σημαντικά νομοσχέδια τα 2,5 τελευταία χρόνια
 • Συμμετείχε ενεργά ως μέλος σε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Διαρκείς και μόνιμες και πιο συγκεκριμένα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία για μια περίοδο προήδρευσε, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Επιτροπή Περιφερειών
 • Ο Λευτέρης με όλους εμάς του συνεργάτες του πραγματοποίησε μια μεγάλη έρευνα γύρω από τη Δημόσια Διοίκηση η οποία και σύντομα θα δημοσιευτεί με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση - Κοινή Λογική» και αποτελεί την συνέχεια του εγχειρήματος που ξεκίνησε το 2009, ebook: «Δημόσια Διοίκηση: ώρα μηδέν». Μέρη της έρευνας όπως το Ελληνικό σύστημα αδειοδότησης, οι μισθολογικές ανισότητες και η έρευνά μας για την πολυνομία, αποτέλεσαν τρία κεντρικά πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».
 • Διεθνείς Οργανισμοί
 1. Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)
 1. Πρόεδρος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ , και Ελλάδας και Μ. Βρετανίας
 • Ανέπτυξε στενότατη συνεργασία με περισσότερους από 300 φορείς του Ηρακλείου και της Κρήτης: Αθλητικούς, Κλαδικούς, Κοινωνικούς, Επαγγελματικούς, Εκπαιδευτικούς, Πολιτιστικούς, Εθελοντικούς κλπ
 • Η παρουσία όλο αυτό το διάστημα με ξεκάθαρη θέση σε τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ ήταν διαρκής.
 • Η στενή συνεργασία επίσης και με τους 7 δήμους του Νομού Ηρακλείου ήταν εξαιρετική αλλά και αποτελεσματική. Το έχουν επιβεβαιώσει άλλωστε με δημόσιες δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των τοπικών Αυτοδιοικήσεων α΄ και β΄ βαθμού του νομού.
 • Διοργανώσαμε ημερίδες για την Αυτοδιοίκηση και Ανάπτυξη, για τον Ιατρικό Τουρισμό, αλλά και ολοκληρωμένες δράσεις για τη σύνδεση Τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα (Αγροτουρισμός, Οινοτουρισμός, Προσκυνηματικός Τουρισμός).
 • Συνεργαζόμενοι οργανώσαμε την καμπάνια «Οδηγούμε με ασφάλεια» με διάρκεια και ένταση, με δεκάδες φορείς του νησιού μας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.


Ο ρόλος του εθελοντισμού, του ενεργού πολίτη είναι κυρίαρχος για μια Κρήτη, με ένα Ηράκλειο περήφανο και δημιουργικό.

Από το Blogger.